Wat is peuteropvang:


In onze maatschappij wordt steeds meer waarde gehecht aan deze voorschoolse periode, voorbereiden op de basisschool.
Spelen is voor kinderen niet alleen een manier om zich te uiten, maar ook de manier om te leren en zich te ontwikkelen. Een rustige ongedwongen sfeer  is een voorwaarde voor kinderen om tot spel en ontwikkeling te komen.
Door mee te doen met de groep leren peuters razendsnel belangrijke (sociale) vaardigheden aan. Een kind dat spelervaring opdoet op de peuteropvang, kan met meer zelfvertrouwen beginnen aan de basisschool.
Naast de peuteropvang hebben we ook buitenschoolse opvang. Zo kunnen we een doorgaande "leerlijn" en continuÔteit  bieden voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.
Vindt u het belangrijk dat uw kind(eren) verblijven in een ongedwongen, veilige en ontspannen sfeer.  Waar goede contacten en een aanbod op maat vooropstaan. Er is volop ruimte om binnen en buiten te spelen en ontwikkelen, waar veel aan sport en spel en activiteiten gedaan wordt? Dan bent u bij peuter- en buitenschoolse opvang Konijn & Ko aan het juiste adres!
Peuteropvang bij Konijn & Ko  heeft 2 groepen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Kinderen maken kennis met elkaar en andere volwassenen, leren samen te spelen en krijgen een "educatief" programma aangeboden ter voorbereiding op het naar school gaan. 

De groepen  zijn ingericht met hoeken en speelgoed voor diverse leeftijden. Het speelgoed is erop gericht kinderen fantasievol te laten spelen. Bijv. een eenvoudige mand wordt zo moeiteloos een huisje, boot, trein of een bad voor de poppen.
Materialen die fijn voelen en er mooi uitzien zorgen voor een omgeving waarin het kind zich prettig en veilig voelt.

Elke dag heeft een duidelijke structuur.  Er is er ruimte om in de kring te zingen en dansen, binnen spelen, buiten spelen, helpen in de natuurtuin, sport en spel activiteiten, te eten en te luisteren naar een verhaal. De seizoenen zijn een inspiratiebron voor de liedjes, verhalen en knutsel activiteiten.


Bij peuteropvang neemt u vaste dagdelen af waarop u uw kind naar Konijn & Ko  kunt brengen, terwijl u gebruik maakt van de mogelijkheid tot teruggaaf van de kosten zoals geregeld in de Wet kinderopvang. U kunt dan dus van de financiŽle regeling van de kinderopvang gebruik maken.
De openingstijden van deze dagdelen zijn voor de peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar  van 's ochtends 8.30 uur tot 12.00  uur (minimale afname), inclusief luiers en tussendoortjes.
Voor peuters zijn er ook ruimere dagdelen kijk voor de mogelijkheden op de tarieven lijst bijv. van  8.00  tot 13.30 uur, inclusief luiers, tussendoortjes en lunch. Minimale afname is 1 dagdeel per week, bij voorkeur 2 dagdelen ivm. continuÔteit.
In het programma van de ochtend wordt er rekening mee gehouden dat kinderen wat langer of wat korter aanwezig zijn.
Peuteropvang wordt, net als peuterspeelzaalwerk, aangeboden op basis van 40 weken per jaar, wat betekent dat er in de schoolvakanties geen peuteropvang is.


Ouderinspraak
Peuteropvang Konijn & Ko hecht veel waarde aan de mening van ouders
Peuteropvang Konijn & Ko vindt het belangrijk dat ouders hun wensen, ideeŽn en klachten laten horen. Dat kan allereerst bij de pedagogisch medewerksters. U kunt zich ook aanmelden voor de oudercommissie.
Contact - Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap -
© Konijn & Ko Peuter en Buitenschoolse opvang V.O.F. - Hoeflingweg 22, 7241 CH Lochem - Webdesign: UR
Rabobank: NL61RABO0146935527 - KVK: 77684532